Anasayfa

 Golden Retriever Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

İyi gelişmiş duygusal zekalarıyla Golden Retrieverlar, sahiplerine olan sadakatleri ve dostluklarıyla tanınırlar. Eğer etrafınızda Golden Retriever bir köpek varsa, köpek dostunuzun iyi bir rehber ve yardımcı olduğundan emin olabilirsiniz. Golden Retriever'ları özellikleriyle diğer birçok ırktan ayırt etmek kolaydır.

Golden Retriever'ın kökenini araştırırsanız, kuşları avlamak için yetiştirildiklerini bilirsiniz. Bu, onların duyarlılıklarını ve sahiplerine yardımcı olma isteklerini daha iyi anlamamızı sağlar. Öte yandan, ataları vahşi doğada kuş avlamak için yetiştirilmiş olan Golden Retrieverlar mükemmel sporculardır. Bu cinsin bütün gün kuşları kovalamak için hareket etme eğilimi, bugün bile aktif olma eğilimine yansımaktadır.

Eğer bir köpek edinmeye karar verdiyseniz ve dünyanın en popüler ırklarından biri olan Golden Retriever ile yaşamanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız, bu içerikte bu köpekler hakkında önemli bilgiler bulacaksınız.

Golden Retriever'ın Özellikleri

Labrador Retriever ve Alman Çoban Köpeği'nden sonra Golden Retriever dünyanın en popüler köpek ırkı haline gelmiştir ve harika bir aile köpeğidir. Cana yakın bir kişiliğe sahip olmaları ve tüm aile üyeleriyle iyi geçinmeleri, kısa sürede ailenin bir parçası olmalarını sağlar.

Golden Retriever, adını parlak, altın rengi, kalın tüylerinden alan kaslı bir yapıya sahip orta büyüklükte bir köpek ırkıdır. Çok neşeli görünümleri yüksek zekalarını gizler. Orta büyüklükte alçak kulakları, düz bir burnu ve geniş kafası olan Golden Retriever, yumuşak bir yürüyüşe sahiptir ve hareket ederken kuyruğunu kuvvetlice sallar.

Sosyal Golden Retrieverlar çok güvenilir, fedakar ve naziktir. Neşeli ve mutlu Golden Retriever yavruları olgunlaştıkça bu yapıyı korurlar. Enerjik ve güçlü mizacıyla bu cinsin açık havada oynamayı sevmesi şaşırtıcı değildir. Su kuşları ve diğer birçok kuş türünü avlamak için yetiştirilen bu köpekler için yüzmenin de doğanın bir parçası olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Golden Retriever'ların tüy rengi krem renginden altın rengine kadar değişir ve hevesli öğreniciler oldukları da eklenebilir. Sorumluluk sahibi köpekler de görevlerini yerine getirmeyi severler. Arkadaş canlısı bir mizaca sahip olan Golden Retrieverlar, tüm canlılara karşı aynı tutumu gösterirler ve onları korumaları beklenmemelidir. Öte yandan, saldırgan olmasalar da, yabancılara haber vermek için havlayacaklardır. Bu da onların iyi birer gözlemci olduğunu gösterebilir.

Golden Retriever'lar dikkat çekmeyi çok severler ve dikkatinizi çekmek için her şeyi yaparlar. Bu, yaramazlık olarak tanımlanabilecek eylemlerin yanı sıra her türlü sevimlilik gösterisini de içerir. Ortalama 10-12 yıl yaşayan bu sevimli cinsin ortalama ağırlığı 25-35 arasında değişir. Ancak yemek yemeyi severler, bu nedenle diyetleri her zaman kontrol altında tutulmalıdır. Çok fazla kilo alırlarsa kalça çıkığına yatkın olurlar, bu nedenle onları ihtiyaç duyduklarından daha fazla beslememek önemlidir.

Golden Retriever ile Yaşam

Bir köpek veya kedi sahibi olmadan önce, bu önemli kararı vermeye hazır olmanız önemlidir. Aksi takdirde sizi ailesi olarak algılayan canlının tüm hayatını alt üst edebilecek sonuçlar doğabilir. Böyle bir durumdan kaçınmak için öncelikle kendinizi ve yaşam alanınızı hazırlamalısınız. Bu anlamda sahipleneceğiniz canlının cinsi, kişiliği ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Bir Golden Retriever ile yaşamaya karar verdikten sonra, bu kararın taşıdığı sorumluluğun farkında olmak önemlidir. Bu nedenle, birlikte mutlu bir şekilde yaşamak için, köpeğin karakteri ve onu nasıl tutacağınız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız ve bunu aile üyelerinize iletmeniz gerekir. İşte duygusal, sadık, zeki, sportif, arkadaş canlısı, hareketli ve eğlenceli bir golden retriever ile yaşamak hakkında bilmeniz gereken bazı bilgilerdir.

Beslenme

Golden Retriever'ınızı yüksek kaliteli bir mama ile besleyin. Bu, yaşı ne olursa olsun köpeğinize ihtiyacı olan besinleri verecektir. Yemek yemeyi o kadar çok severler ki, sonunda yemekten daha fazlasını yiyebilirler. Bu durumun bazı golden retrieverlarda obeziteye yol açtığı görülmüştür.

Köpeğinizin aşırı kilolu olmasını önlemek için, kilosunu izlemenizi ve sadece ihtiyacı olan kaloriyi tüketmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Yüksek yağ içeriğine sahip gıdalardan kaçınmanız ve hangi gıdaların köpeğiniz için güvenli olup olmadığını bilmeniz gerekir. Köpeğinizin ideal diyeti ve kalori ihtiyacı hakkında veterinerinizle konuşmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Tüy Bakımı

Golden Retriever'lar kalın tüyleriyle yılda bir ya da iki kez yoğun tüy dökerler. Ayrıca normal hayatta çok az tüy döken Golden Retriever ırkı, şiddetli alerjisi olanların hayatını zorlaştırabilir. Öte yandan, kaliteli bir fırça ile haftada bir veya iki kez fırçalanırsa, fazla tüylerin çoğu ve çevredeki altlığın büyük bir kısmı temizlenebilir.

Mevsime ve yılın dönemine bağlı olarak, yoğun tüy dökme dönemlerinde daha sık fırçalama önerilir. Ancak taramadan önce köpeğin tüylerinin tamamen kuru olduğundan emin olun. Ayrıca temiz bir kürk sağlamak için periyodik olarak yıkanmalıdırlar. Ayrıca, diğer ırklar gibi golden retrieverların da tırnakları uzar, bu nedenle düzenli olarak kırpılmaları önerilir.

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X