Anasayfa

 Highland Fold Kedisi Özellikleri Nelerdir? Bakımı Nasıldır?

1960'lı yılların henüz başında İskoşya'nın Coupar Angus kasabasında keşfedilen Highland Fold cinsi kedi dostlarımızın hikayelerine kısaca göz atalım isteriz. Bu kedi dostlarımızın kulakları diğer kedilerden biraz farklıdır. Kedi dostlarımızın cinslerinin genelde görülen dik kulak yapısı Highland Fold cinsi kedilerde bütünüyle mevcut değildir. Ancak, Scottish Fold kedi dostlarımız gibi tamamen kıvrık bir yapıya da sahip değiller. Highland Fold cinsi kedilerin yukarı doğru uzayan kulaklarının tam uçları içe doğru katlanıyor. Hem kıvrık hem de dik olan Highland Fold cinsi kedilerinin kulak yapısı farklı bir cins olduğunu açıkça beyan ediyordu. Bu şekilde Highland Fold cinsi kediler keşfedilmiş oldu. Bu güzel kedi dostlarımızın fiziksel özellikleri kadar karakteristik özellikleri de çok farklı. Oldukça uysal ve uyumlu olan ancak uysal olduğu kadar da yaramaz ve hareketli olan Highland Fold cinsi kedi dostlarımız köpekler gibi dışarıda gezmek için can atıyordu. Zaman içerisinde çok keskin bir zekaya sahip olduğu ortaya çıkan Highland Fold cinsi kedi dostlarımızın keşfedildiği günden beri İskoçya'da en sevilen kedi cinsi olarak bilinmesi normalleşti. Sizlere bu yazımızda Highland Fold cinsi kediler hakkında detaylı bilgilere yer vermek istiyoruz.

Highland Fold Cinsi Kedi Genel Özellikleri

Şimdi de Highland Fold cinsi kedi dostlarımız hakkında madde madde sunacağımız içeriğimizde onları çok daha yakından tanımanızı sağlayacağız. Bu zeki ve yaramaz olan kedi cinsini tanımak için devam edelim.

  • İskoçya Coupar Angus kasabasında keşfedilen Highland Fold cinsi kedi dostlarımızın ilk olarak beyaz bir türü keşfedildi.
  • Kulaklarının uçları hem dik hem de kıvrık olması onları diğer kedi cinslerinden tamamen ayırdı.
  • Karakteristik özellikleri arasında yaramaz ve uyumlu olan bu kedi cinsi orta iriliktedir. Boyları ise 25 ile 30 cm arasında değişkenlik gösterir. Ayrıca ağırlıkları 3 ile 7 kilogram aralığındadır.
  • Highland Fold cinsi kediler oldukça oyuncudur. Uyumlu ve uysal olarak da bilinen Highland Fold cinsi kediler keskin bir zekaya sahiptir.
  • Tırmanmayı çok seven Highland Fold cinsi kediler hareketli ve oyuncudur.
  • Ebeveynlerine çok bağlı olması ile bilinen Highland Fold cinsi kediler yalnız kalma konusunda çok başarılıdır.
  • Genel olarak sağlıklı olan bu kedi dostlarımızın genetik hastalıkları yoktur. Fakat Highland Fold cinsi kedilerin kulak yapıları sebebi ile kulakları düzenli olarak temizlenmelidir.
  • Obur bir kedi cinsi olduğu için Highland Fold cinsi kedileri dikkatlice beslemelisiniz.
  • Highland Fold cinsi kedilerin ortalama yaşam süresi ise 12 ile 15 yıl aralığındadır.

Highland Fold Cinsi Kedi Bakımı

Highland Fold cinsi kedilerin bakımı çok kolaydır. Bakım konusunda sizi en az zorlayacak kedi arıyorsanız tam size göredir. Highland Fold cinsi kediler sahiplerine çok bağlı olmasının tam tersine evde yalnız kalabilirler. Oyuncu doğaları sayesinde ebeveynlerinin yokluğunda kolayca bir şeyler ile meşgul olabilirler. Siz yine de onlara kedi oyuncakları almayı asla ihmal etmeyin. 

Uyumlu yapıları ve keskin zekaları sayesinde sevgi bağları çok kuvvetlenmiştir. Highland Fold cinsi kedi dostlarımızı köpek yavrusu gibi dışarıya çıkarabilirsiniz ancak bu tamamen kontrollü ve tasma ile olmalıdır. Highland Fold cinsi kediler diğer evcil hayvanlarla da güzelce anlaşabilir.

Sizlere bu yazımızda Highland Fold cinsi kedi hakkında detaylı bilgiler çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X