Anasayfa

 Kanaani Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bu kedi cinsinin anavatanı Kudüs olarak bilinmektedir. İsminin İncil'de geçtiği söylenen Kanaani cinsi kedi dostlarımızın keşfini ilk olarak Doris Polachek isminde bir kişi yapmıştır. Bir heykeltraş olan bu kişi İsrail'e atıfta bulunmuştur. Ve daha sonra ise 90'lı yılların başlarında Kanaani cinsi kedi dostlarımızın üretimine başlanmıştır.

Kanaani Cinsi Kedi Özellikleri

Kanaani cinsi kedi dostlarımızın mizacı oldukça ileri seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Kanaani cinsi kedilerin oldukça sevecen olduğu bilinir. Onlara bakan kişilere son derece yakın ve çok güçlü şekilde bağlanan Kanaani cinsi kediler gururlu bir yapıya da sahiptir. Son derece cana yakın olması sebebi de karakter özelliklerinden yalnızca birisidir. Kanaani cinsi kediler son derece yakın olması sebebi ile diğer evcillere sıcak bir şekilde bağlanır ve iletişim bağı kurarak yeni arkadaşlıklar edinebilir. Kanaani cinsi kediler kendisini sevdirmekten de hoşlanırlar. Pek fazla olumsuz özelliği bulunmayan Kanaani cinsi kedilerin oldukça fazla olumlu özellikleri vardır. Bu olumlu özellikleri elbette sevecen tarafı olduğunu söyleyebilir. Diğer evcillerle ve diğer insanlara karşı çok iyi anlaşması temel olarak alınmaktadır. Kanaani cinsi kedi dostlarımız oldukça zeki hayvanlardır. 

Kanaani Cinsi Kedi Bakımı ve Beslenme

Kanaani cinsi kedi dostlarımızın dikkat etmesi gereken çok da fazla bir bakım durumu olmamakla birlikte normalde her kedi ile yapılan tüm tüy, ağız burun ve göz kulak gibi bakımları zaten sürekli olarak yapmanız gerekir. Banyo gibi durumlar ise oldukça nadir bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanında sık tüylerinin haftada iki kez taranması yeterli olacaktır.

Bu kedi cinsinin obeziteye oldukça yatkın olduğu için ve bağırsaklarında her kedi cinsinde görülme olasılığı yüksek olan bir hastalığı yaşama durumundan dolayı beslenmesine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu konuda elbette veteriner hekimlerden yardım alınması gerekir.

Bununla birlikte kedilerin mideleri oldukça hassastır ve biz insanların tüketmiş olduğu şeyleri tüketmemesi onların sağlıkları için yararlıdır. Kedi dostlarımızın bakımlarını en iyi şekilde yapmak onların konforlu bir yaşam sürmesine de olanak sağlayacaktır. Lütfen tüm bakımlarını en iyi şekilde yapınız.

Rutin veteriner kontrollerini aksatmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X