Anasayfa

 Kedi ve Köpek Mamaları Neden Taze Olmalı

Kedi ve Köpek Mamaları Neden Taze Olmalı

Kedi ve köpek sahipleri, evcil dostlarının sağlıklı bir yaşam geçirmeleri için doğru seçilmiş kaliteli mamaya ihtiyaç duymaktadırlar. Mamalar, evcil dostlarımızın ırkına ve yaşına uygun olması gerektiği kadar kısır olup olmadığına göre de seçilmesi önemlidir. Kedi ya da köpeğinize en uygun ve kaliteli mamayı belirledikten sonra yapılması gereken, mamanın taze olup olmadığına dikkat etmektir. Ve taze tutmanın yollarını bulmaktır. Çünkü dostlarımızı kaliteli mama ile beslemek ne kadar önemliyse mamanın da taze olması da o kadar önemlidir. Bayatlamış mamalar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Mamalarda Tazelik Neden Önemlidir?

Evcil hayvan bakımının ilk başlangıcı iyi beslenme oluşturmaktır. Bunun için en kaliteli ve taze mama almak gerekmektedir. Her gıda ürününde olduğu gibi hayvan mamalarının da kullanım süreleri olmaktadır. Marka ve mamanın özelliklerine göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle kedilerimiz ve köpeklerimizin mamalarının raf ömürleri ortalama bir yıl süreyle olduğu bilinmektedir. Ancak bu süre mamanın üretildiği tarihten itibaren başlamaktadır. Yani aldığımız mama bizlere ulaşana kadar geçen süreyi de üstüne eklediğimizde mamanın ömrü kısalmış olacaktır.

Raf örünü doldurmasına az kalmış mamaların tadında, kokusunda, şeklinde ve renginde bozukluklar meydana gelmektedir. Eğer ki evcil dostumuzda kusma, ishal ya da kabızlık söz konusu ise hemen kullandığımız mamanın tüketim tarihini kontrol etmemiz gerekmektedir. Tarihi geçmemişse bile mamanın ağzı açık kaldığından dolayı hava ile uzun süre temas etmesinden dolayı mama bozulur ve kedimizin ya da köpeğimizin sağlığını ciddi bir şekilde etkilemiş olur. Bildiğimiz üzere kedi ve köpek mamalarının kaliteli olmaları dostlarımızın tüylerinin daha parlak olmasını, enerjik olmalarını ve aktif olmalarını sağladığı gibi ömürlerini de uzatmaktadır. Ancak mama bayat ise evcillerimizin tüylerinde matlaşma hatta dökülmelere yol açtığı gibi, halsizlik, iştahsızlık ve hareketsizlik gibi gözle görülebilecek sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Mide ve bağırsak sorularını da meydana çıkarabilecek olan bayat mamalar birçok hastalığa yol açabilmektedir.

Mamaların Taze Kalması İçin Neler Yapılmalıdır?

Mamalar, içerdiği yağ, protein, vitamin ve mineraller yüzünden bakteri üretmesine oldukça elverişlidir. Mamadaki bozulma, ürünün ve ambalajının kalitesine de bağlıdır. Evcil hayvan sahiplerine bu noktada düşen sorumluluk mamayı saklama koşullarına göre muhafaza etmektir. Ekonomik olarak mamaları büyük paketlerde almak avantajlı bir seçim olsa da mamayı taze tutmak çok zor olur. Bundan dolayı büyük paketlerde alacağınız mamaların son kullanma tarihlerine iyi bakmanız gerekmektedir. Ve hayvanların mamaları bu tarihten önce mutlaka tüketmeleri gerekmektedir.

Mama ambalajlarını uzun süre açık bırakmamak mamanın tazeliğini korumanın yoludur. Paketi her açtığınızda paket içerisinde ki havayı boşaltarak tekrar mamanın ağzını güzelce kapatmanız gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X