Anasayfa

 Kediler Kutuları Neden Çok Seviyor?

Kedilerle birlikte yaşan insanlar onların nasıl garip sevdikleri, alışkanlıkları ve davranışları olduğunu oldukça yakından deneyim etme fırsatı buluyorlar. Camların önünde oturup kuşlara hayran gözle bakmaları, akan suyu seyretmeyi çok sevmeleri ve bunun gibi davranışları kedileri şüphesiz hayatımızın neşe kaynağı yapıyor. Avcılık içgüdülerini en belirgin şekilde sergilemeleri ve kendilerini temizleme huyları, kedileri eğlenceli ve sempatik yapıyor.

Onların tüm davranışlarını anlayabilmemiz mümkün değil. Bu davranışların yanı sıra en komik ve eğlenceli davranışlarından bir tanesi de evde kutu bulduklarında onun içinde saklanmaları, içerisinde oyun oynamaları ya da öylece durmaları...

Peki kediler kutuları neden seviyor? Bu yazımızda sizler için "kediler kutuları neden sever?" sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız.

Kediler Kutuları Niçin Sever?

Kediler kutular çok seviyor. İçerisini konforlu bir sığınak haline getiriyor. Hatta o kadar gariptir ki en konforlu alanlar dahi onlar için önemini kaybediyor.

Kediler kutuları da onlarla zaman geçirmeyi de severler. Kedi eşyaları geldiğinde ya da kedi oyuncakları sipariş ettiğinizde onlar için alınan hediyeden daha çok kutuya ilgi gösteriyorlar. Kutuları sevmesinin onlar için birçok nedeni olabilir.

Kutular Onlar İçin Hem Saklanma Hem de Avlanma Alanı

Kediler oldukça meraklı canlılardır. Çevrelerindeki yeni bir eşya ya da canlı olduğu zaman ilk olarak güvenli olup olmadığını sorgularlar. Bu amaçları için keşifçi ruhlarına aniden teslim olurlar.

Kutuların en önemli özelliği ise kediler için kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ortam olmalarıdır. Özellikle de karanlık ve avlarını pusuya düşürebilecekleri saklı bir alan olması da onlar için cazip gelen bir durumdur. Ataları yırtıcı canlılar olsa da kendilerinin de av olmaktan kaçınmaları gerekiyor. İşte bu kutularonlar için hem doğru bir saklanma alanı hem de avlarının önüne aniden çıkma fırsatı sunar. Buna benzer hissiyatı yaşamalarındaki doğru tercihlerden birisi de kedi evleridir.

Kutular Stresi Azaltıyor

Kutuları bu derece ilgi çekici hale getiren en önemli özelliklerinden bir diğeri ise az önce anlattığımız konulardan bağımsız şekilde onların güvende hissedişleri. Kutunun içine girdikleri sırada çevreleri güvenlik algısı oluşacak şekilde çevreleniyor. Kediler, kutuların içerisinde anneleri ile geçirdiği zamana benzer bir deneyim de yaşıyor olabilir. Sonucunda ise azalan stres ve kıvrılan kuyruklar oluyor.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X