Anasayfa

 Havana Brown Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Havana Brown cinsi kedi dostlarımız, Siyam kedi cinsine çok benzeyen ancak farklı mutasyonu olarak bilinmektedir. İlk olarak 50'li yıllarda ortaya çıkan Havana Brown cinsi kedi dostlarımız, Russian Blue ve Siyam kedi cinsinin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. İngiltere anavatanı olarak bilinir. Çok fazla sıcakkanlı ve diğer evcil kedilerle iyi anlaştığı bilinmektedir. Havana Brown cinsi kedi dostlarımız çok meraklı ve oyuncu bir mizaca sahiptir. Bunu yanında yeri geldiğinde sakin bir yapıya bürünebilir.

Havana Brown Cinsi Kedi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Havana Brown cinsi patili dostlarımız kahverengi kedi ırkı olarak bilinir. Çok sevimli bir yüz hattına sahiptir. Oldukça sessiz ve sabırlı bir kedi cinsidir. Ayrıca uzun tüyleri sebebi ile ısıyı pek sevmezler. Çok serin ortamda yaşamak onlar için iyi gelebilir. Yaz aylarında bile sıcaktan hoşlanmadığı için üzgün oldukları görülmüştür. Havana Brown cinsi kedi dostlarımız çocuklarla iyi anlaşır. Çok iyi bir arkadaş olarak bilinir. Havana Brown cinsi kedilerin görünümü herkesin takdirini kazanmıştır. Liderlik ruhu ve asil tavrı sayesinde hayvanseverler tarafından çok sevilir. Çok zeki ve uysal olan bir kedi cinsidir. Havana Brown cinsi kedi dostlarımız evde uzun süre bırakmamalısınız.

Havana Brown Cinsi Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Havana Brown cinsi kedi dostlarımız bakımı için özel bir şey yapmaya pek gerek yoktur. Kısa ve güç tüyleri çıkma ihtimalinden dolayı haftada bir ya da iki kez taramak yeterli olabilir. Banyo sorunu çok azdır. Oldukça az banyo yaptırmanız gerekebilir. Diş iltihabından kaçınmanız için diş temizliğine ve diş fırçalama rutininizi düzene koymalısınız. Yavru kedi dostlarımız yetişkinliğe ulaştığında tırnaklarını kesmeye başlamanız ve buna alışmaları önem arz eder. Bu sebeple olgunlaşan tırnaklardan rahatsız olmaması adına tırnak bakımına da çok önem vermelisiniz.

Beslenme konusunda ise bu ırka çok dikkat edilmeli ve fazla yağlı mamalardan kaçınmalısınız. Bazı bağırsak, mide problemleri yaşama ihtimali göz önünde bulundurulmalı insanların yemiş olduğu yemeklerin artıkları bu ırka asla verilmemelidir. Havana Brown cinsi kedi dostlarımız her kedide olma ihtimali yüksek olan obeziteye yakalanma riskini göz önünde bulundurmalısınız. Veteriner hekim eşliğinde belirli diyet programına uyarak beslenme sağlamalısınız. Aksi halde obeziteyle boğuşmak zorunda kalacaktır.

Sizlere bu içeriğimizde oldukça zeki ve sevimli olan Havana Brown cinsi kedi dostlarımızdan bahsettik. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X