Anasayfa

 Kediler Neden Tüy Döker? Kedilerde Tüy Dökme Sebepleri

Kedi dostlarımız, can dostlarımız... O kadar sevimliler ki her halleriyle gönlümüzü kazanmayı başaran canlılar. Birçok sebepten dolayı tüy dökebilen kedi dostlarımız mevsimsel ya da birçok farklı hastalık yüzünden tüy dökme sorununu sıkça gündemimize getirmemize sebep oluyor. Sevimli dostlarımız, hallerinden anlayıp tüy döküm sorununu çözebilmeniz adına en hızlı ve kısa bir süre içerisinde veteriner hekime danışmanız çok önemlidir. Bunun yanında, kedi dostlarımızın tüy dökme durumu onların yaşam koşuluna, cinsine ve beslenim şekline göre değişmektedir.

Mevsimsel Tüy Dökümü Nedir?

Tüy dökmeden dolayı hemen endişelenmenize gerek yoktur. Tüy dökümü, mevsim geçişlerinde kedi dostlarımız üzerinde sık bir şekilde karşılaşılan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de yaz aylarından kış aylarına geçiş zamanlarında ya da kış aylarından, yaz aylarına geçiş zamanı tüy dökümü başlamaktadır. Kış ayları sebebi ile kedi dostlarımızın tüyler çok daha sık ve uzun bir şekilde çıkar. Bu sebeplerden dolayı yaz ayına geçiş yapılan sırada minik patili dostlarımız bu tüyleri dökmektedir. Onların yerine çok daha ince ve kısa tüyler çıkarır. Mevsimsel tüy dökme döngüsü neredeyse her kedi için sürekli olarak aynıdır. Bu döngü dışarısında anormal bir durum fark ettiğiniz takdirde çok kısa süre içerisinde veteriner hekime danışmanız önem arz eder.

Diğer Bir Neden: Stres Kaynaklı Tüy Dökümü!

Minik patili dostlarımız, her ne kadar hareketli ve meraklı varlıklar olsa da onlara bakan kişiler tarafından daima sıkıştırılmayı ya da agresif davranışlar sergilenmekten hoşlanmaz. Kedi dostlarımıza olan tutumunuzda çok dikkatli olmalısınız. Stres yapmamaları çok önemli noktalardan bir tanesidir. Yanlış bir şey yapıldığı takdirde normalde çok daha farklı olarak onlara karşı sesinizi yükseltseniz dahi kedi dostlarımız strese girebilir. Onlardan başka bir canlıya da ilgi gösterdiğinizde kedi dostlarımız bunu hisseder ve strese girebilir. Kapalı alanlarda hareketli kedi dostlarımız için en büyük stres kaynaklarından bir tanesidir. Bu sebeple tüy dökümü gerçekleşebilir.

Beslenme Şekli de Tüy Dökümünde Etkili Rol Oynar

Kedi dostlarımızın tüy döküm sorunlarının en farklı ve büyük nedeni beslenme şekli olabilir. Minik patili dostlarımızın beslenme alışkanlığına aykırı şekilde ev yemeği, dengesiz bileşen içeren besinler ile beslediğinizde tüy dökme problemi ile karşılaşmanız olasıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X