Anasayfa

 Köpeğimin Patisi Şişti. Sebebi Ne Olabilir?

Bugün sizlere köpeklerde pati şişmesi ile ilgili Google'da çok aranan sorgulardan bir tanesinin içeriğini hazırlamak istedik. Can dostlarımız olan köpekler, bizim her zaman sadık dostlarımız olarak kalmıştır. Bu güzel dostlarımızda pati şişmesi çok yaygın bir durum olarak görülür. İşte bu durum çok da fazla yaygın bir sorun gibi görünmese de dikkat etmediğinizde çok daha kötü sonuçlara sebebiyet verebilir. Köpek dostlarımızın patisinin şişme durumu, sorunun sebebine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Birçok köpeğin patisi çok hassastır. İşte bu mükemmel canlılarımız için rahatsız edici veya çok acı verici olabilir. Bu sebeple, pati şişmesi gibi bir durumla karşılaştığınızda dikkatli bir şekilde gözlemlemeniz önemlidir. Eğer köpeğinizin patisi şişmişse buna genelde nesne batması, böcekler tarafından ısırılma, pati çiğnemesi şeklinde durumlar takip eder. Özellikle patilerin çiğnenmesi sonucu ciddi bir şekilde şişme görülebilir. Eğer köpek dostlarımızda topallama görüyorsanız bir bacağını daha fazla tercih ediyorsa mutlaka bu durum detaylıca araştırılıp veteriner hekime götürmelisiniz. şişliği ağrı takip ediyor olabilir. Her ne olursa olsun topallığın değerlendirilmesi çok önemli bir durumdur.

Köpeğimin Patisi Neden Şişti?

Can dostlarımızın patisinin şişmesine sebebiyet verebilecek o kadar fazla neden vardır ki... Bu durumlardan en yaygın olanlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Özellikle ayak parmağna veya ayak pedinin arasına oyuncak takılmış olabilir. Bununla birlikte sivri taşlar, pisi otları, diken gibi yabancı nesnelere de dikkat etmelisiniz. Köpek dostlarımız sizlerin de bildiği gibi dışarda oynamaya bayılır. Her zaman en aktif olduğu dönemlerde örümcekler ya da çeşitli böcekler veya birçok böcek ile karşılaşabilir. İşte bu böcek ısırmaları onların patisinin şişmesine sebep olabilir.

Köpeğimin Patisi Şişti. Bunun Belirtileri Neler Olabilir?

Köpek dostlarımızda patiler ile ilgili sorunları belirlemek zor olabilir. Çünkü patisinin aktif bir şekilde kullanımı ona bağlıdır. Köpek dostlarımızın garip bir şekilde topalladığını ya da yürüyüşünde değişiklik fark edebilirsiniz. Şişmiş patiler genelde tırnak yemekten olabilir. Patide kanama, sıçrama durumu, pati pedlerinin çatpalaması, kötü bir koku, sürekli olarak patisini ısırmak belirti olarak sayılabilmektedir. Özellikle İrlanda Teriyer, Golden Retriever gibi ırklar belirli cinslerde şişmeye sebep olabilecek pati bozukluğuna yatkındır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X