Anasayfa

 Kedim Eşyaları Tırmalıyor. Sebebi Ne Olabilir?

Sizler de "Kedim Eşyaları Tırmalıyor. Sebebi Ne Olabilir?" sorusunu soruyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Minik patili dostlarımızın zaman zaman eşyalara tırnakları ile zarar verdiğini görmeniz mümkündür. Peki bunun sebebi nedir? Bunu nasıl önleyebiliriz? Minik patili dostlarımızın mobilyaları tırmalıyor olması, hayvansever insanlar için oldukça rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Kedi dostlarımızın eşyaları tırmalıyor olması, tek sebebe bağlı olmamakla birlikte birden fazla sebebi olduğunu söylememiz mümkün olduğu gibi elbette ki çok normal bir eylem olduğu da unutulmamalıdır. Her ne kadar biz insanlar için çok rahatsız edici bir durum gibi görülüyor olsa da kedi dostlarımızın içgüdüsel olarak bu davranışı yaptığını söylememiz çok normaldir. Basit birkaç önlem ile bu sorunun önüne geçebilmek kolaydır. Önemli olan tam da bu gibi durumlarda onlara kızmamanızdır. Asla onlara ceza vermeyin.

Kedim Eşyaları Neden Tırmalıyor?

Kedi dostlarımızın eşyaları tırmalamasının sebeplerini madde madde sıralamak istiyoruz. Bu maddeler içerisinde elbette sizinle ya da kedi dostunuzla uyuşan durumlar çıkacaktır.

  • Kedi dostlarımız genel olarak uysal ve sakin canlılar olsalar da bazen davranış bozukluğu ile gelen agresif tavırlar sergilemeleri de mümkündür. Minik patili dostlarımızın psikolojisi bozulduğunda eşyaları tırmalamak isteyebilir. Ayrıca minik patili dostlarımızın sinir ile eşyaları tırmaladığını görmeniz durumunda öncelikle onları sakinleştirmeniz çok önemlidir. Ardından iyi bir uzman yardımı ile destek alabilirsiniz.
  • Kedi dostlarımız tıpkı biz insanlar gibi uykudan uyandıktan sonra ya da gün içerisinde gerinme hareketi yapıyor olabilir. Bu hareketi yaparken ise bazı eşyalardan yardım almak isteyebilir. Bu gibi durumlarda eşyaları tırmalamaları son derece normal karşılanmalıdır.
  • Kedi dostlarımız eşyalara koku bırakabilirler. Aynı zamanda o bölgeyi sahiplenmeleri de bu durumun bir göstergesidir. Eşyaları tırmalayarak sahiplendiğini gösteren kedi dostlarımızı görmemiz mümkündür.

Kedilerin Eşyaları Tırmalamaması için Neler Yapılabilir?

Kedi dostlarımızın eşyaları tırmalamaması adına yapılacak birkaç durum mümkündür. Kedi dostlarımızın eşyaları tırmalamaması için yapıacak en iyi çözüm bir tırmalama tahtası almak olacaktır. Bu tahtalar kedi dostlarımızın eşyalara yönelmesini engelleyecektir. Burada dikkat edilen en önemli durum seçilen tırmalama tahtasının büyük ya da ağır olmaması gerektiğidir. Kedi dostlarımız tahtanın üzerine çıkmaya çalışabilir. Bu durumda istenmeyen kazalara yol açılabilir. Kedi tırmalama tahtasını iyi bir şekilde sabitlemeniz mükemmel olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X