Anasayfa

 Kedim Umursamaz Hareketler Sergiliyor. Neden Olabilir?

Söz konusu sosyal beceri olduğu vakit kedi dostlarımız diğer evcil hayvanlardan çok daha farklıdır. Örnek vermek gerekir ise köpek dostlaırmız sahiplerinin ilgisini sürekli olarak ister ya da sosyal etkileşim ihtiyacı hissetmektedir. Kedi dostlarımız ise çok daha fazla bağımsızdır. Hatta minik patili dostlarımızdan bazıları yalnız başına kalmaktan son derece hoşlanır. Bu kedi dostlarımızın sosyal iletişime ihtiyaç duymadığı anlamına gelmemektedir. Ancak kedi dostlarımız bu iletişimi yalnızca kendi kuralları ile kabul etmektedir. İlgi için çok fazla özel bir talepte bulunmazlar. Bu durum birçok kedi sahibi tarafından "umursamazlık" olarak algılanmaktadır. Unutmayın ki bu durumun altında yatabilen çok farklı sebepler olabilir.

Kedi dostlarımız, biz insanlar için en sevdiğimiz evcil hayvanlar arasında yer alabilirken, aynı zamanda en mükemmel canlılar arasında da yer alabilmektedirler. Kedi dostlarımızın davranışlarını anlamak ve neden bazı vakitlerde insanları umursamadıklarını anlamak için, güzel canlılarımızın doğal davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlamak önemlidir.

Doğaları Gereği Bağımsız Canlılardır

Minik patili dostlarımız doğaları gereği olarak bağımsız hayvanlardır. Bu nedenle, minik patili dostlarımız daima biz insanların yanında olmak veya onların dikkatini çekmek için çalışmak zorunda değildir. Çok sevimli olan kediler, kendilerine zaman tanımak ve kendilerine ait alanlar oluşturmak için ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, kediler insanların yanında olmak istemeyebilirler veya insanların dikkatini çekmek istemeyebilirler.

Minik patili dostlarımız, özellikle evde yaşayan kediler, sık sık yalnız kalmak isteyebilirler. Kediler, yalnız kalmak için kendilerine ait bir alana ihtiyaç duyarlar ve bu alanı oluşturmak için insanların yanında olmak istemeyebilirler.

Ayrıca, minik patili dostlarımızın sağlık durumları da onların davranışlarını etkileyebilir. Örneğin, ağrı ya da hastalık durumunda, kediler insanların yanında olmak istemeyebilirler veya insanların dikkatini çekmek istemeyebilirler.

Kedilerin neden insanları umursamadığını anlamak için, kedilerin doğal davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlamak önemlidir. Kediler, bağımsız hayvanlar olduğu için, kendilerine zaman tanımak ve kendilerine ait alanlar oluşturmak için ihtiyaç duyarlar. Ayrıca sağlık durumları da etkileyebilir. Eğer minik patili dostunuz sürekli ilgisiz görünüyorsa, bir veteriner hekime danışmanız önerilir. Minik patili dostlarımızı daima sevmeniz dileği ile...

Mihav ailesi olarak bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X