Anasayfa

 Köpeğimin İştahı Yok. Sebebi Ne Olabilir?

Minik patili dostlarımızda birçok iştahsızlık sebebi olabilir. Özellikle hastalıklardan kaynaklanan iştahsızlıkları anlayamayabilirsiniz. Hem hastalık hem de diş eti sorunlarından dolayı köpek dostlarımızda iştahsızlık olabilir. Bunun yanında özellikle de henüz yavru olan köpek dostlarımızın iştahsız olması çok ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirecektir. Uzman veterinerlerin anoreksi ismini verdiği iştahsızlık sorunu, genelde bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple iştahsız olan köpek dostlarımız aslında başka bir hastalık sebebi ile bu belirtiyi gösterebilir. Köpek dostlarımızın uzun süre boyunca yemek yemiyor oluşu ya da maalarını beğenmemesi sağlık sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Bu sebeple köpek dostlarımızda iştahsızlık sebepleri konusunda kapsamlı bir tanı konması ve bu tanının veteriner hekimlerimizce konması çok önem arz eder. Köpek dostlarımız iştahsızken gerçekten bitkin düşebilir.

Köpeklerde İştahsızlık Problemi

Sizlerin de köpek dostu iştahsız ve arama motorlarına "Köpeklerde İştahsızlık Problemi" şeklinde bir arama yaptıysanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Köpek dostlarımızda iştahsızlık sorunu, yani diğer ismi ile veterinerlik bilimine göre anoreksi, aslında doğrudan hasta olmak yerine diğer farklı bir hastalığın belirtisini yaşıyor olabilir. Elbette bu yalnızca bir öngörüdür. Bu tür durumlarda köpek dostlarımızda iştahsızlığa yol açan asıl sebep, kısa süreli stres ya da çok ciddi sağlık problemlerinden de kaynaklanıyor olabilir. Köpek dostlarımız için bu süreci iyi yönetmelisiniz.

Evcil hayvanınızın yeme içme alışkanlıklarını çok yakından takip edip, raporlayıp veteriner hekim ile paylaşmalısınız. Köpek dostumuzun mamasını beğenmemesi ve bununla birlikte uzun süre boyunca yemek yemiyor oluşu ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Genelde bağışıklığı düşüren hastalıklar ya da mide rahatsızlıkları tıpkı biz insanoğlunda olduğu gibi köpek dostlarımızda da iştahsızlık yapabilir ve yemeklerden kaçma problemini ortaya çıkarabilir.

Köpeğimin İştahı Yok. Sebebi Ne Olabilir?

Köpek dostlarımızda iştahsızlık sebepleri arasında hastalıklar da olabilir bir aşının getirmiş olduğu yan etki de. Köpek dostlarımızda iştah azalmasının en yaygın sorunu bazı iç organ hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Bunun yanında özellikle iştahsızlık yanında farklı şikayetler gösteren bir köpek dostumuz var ise hastalık riski üzerinde durulmalıdır. Lütfen köpek dostunuzda iştahsızlık sezdiğiniz an onu veteriner hekime götürmeyi ihmal etmeyin.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X