Anasayfa

 Köpek İdrarı Nasıl Temizlenir? İşte Tüm İpuçları...

Sevgili mihav okuyucuları, minik dostlarımız hayatımızda çok büyük bir öneme sahiptirler. Onların ihtiyacının karşılanabilmesi adına ve en iyi şekilde hayat sürmeleri büyük önceliklerimiz arasında yer alır. Ancak, bazen bizim için bazı hazırladıkları tatsız sürprizler de hayatımızı zorlaştırabilir. Bunların en başında tabii ki tuvalet kazaları geliyor. İsterseniz tuvalet eğitimi alan bir köpek dostumuz olsun isterseniz de yavru bir köpek ya da şansızlığa uğrayan veya sağlık sorunları yaşayan bir köpek olsa da söz konusu köpek sidiği kokusu hoş değildir. Bu sebeple köpek ebeveynlerinin en merak ettiği sorulardan biri olan "köpek çişi kokusu nasıl giderilir?" sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

Köpek İdrarı Temizleme Hakkında Bilgi

Köpek dostlarımızın idrarında bulunan feromonlar bir bakıma köpek dostlarımızın iletişim kurmak adına kullanmış oldukları karışık bi sistemin parçasıdır. Feromon ne diye soracak olacaksanız, köpek dostlarımıza idrarlarını yapacağı noktaları gösterirler. Fakat, köpek dostunuz evde bir tuvalet kazası yaşadığı sırada bu feromonları koklamak onları yeniden aynı yere çişini yapmasına olanak sağlayabilir. Bu sebeple köpeğinizin idrarını temizlerken titiz davranmalısınız.

İdrar içindeki amonyak üreten bakteriler kötü kokulara sebebiyet verir. Bu sebeple köpek idrar kokusunu kolayca alabilirsiniz. Enzimatik temizleyiciler köpek dostlarımızın çişinin içindeki feromonları oluşturan enzim ve proteinleri temizlemede oldukça güçlüdür. Bu sayede sadece köpek idrar kokusundan kurtulmanıza yardımcı olmakla kalmaz bunun yanında yeniden bir tuvalet kazası yaşanması riskini de ortadan kaldırır.

Köpek İdrarını Hemen Kurulamalısınız

Sevgili mihav okuyucuları, ilk adımda taze köpek idrarı herhangi bir koku ya da leke bırakmadan hemen önce iyice kurulanması çok önemlidir. Köpek dostlarımızın tuvalet kazası yaşadığını fark ettiğiniz anda hemen nemli bir bez alın ve o bölgeyi hızlıca silip kurulayın.

Sabunla ıslatılmış nemli bir bez kullanmanız önemlidir. Ilık su ya da sabun karışımına batırılan bez ile bölge temizlenmelidir. Sonrasında ise köpeğinizin kaçma olasılığı riskini en riskini ortadan kaldırdıktan sonra temiz hava akışı sağlayabilmek adına pencereleri ve kapıları açabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınız takdirde köpek idrar kokusunun hızlı bir şekilde kaybolduğunu görebileceksiniz. 

Doğal koku gidericilerden bahsedecek olursak karbonatın köpek idrarının yapıldığı alana serpilip ondan sonra nemli bezle silinerek kokunun giderilmesinde kullanabilirsiniz. Aslında tüm temizlik ipuçlarında çok önemli olan sirke ve su bire bir oranda karıştırılıp zemine de sürülebilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X