Anasayfa

 English Setter Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

English Setter cinsi köpek dostlarımız, insanlar ile oldukça sağlıklı ilişkiler kurabilecek harika bir köpek ırkıdır. Sosyalliği ile diğer evcil hayvanlarla da mükemmel iletişimler kuraiblmektedir. Temellerinde bir av köpekliği olsa da bazı yarışmalarda da yer almıştır. Daha sonrasında ise insanlar tarafından çok sevilmiş ve evde beslenerek evcil bir hale getirilmiş köpek dostlarımızdır. Sürekli oyun oynamak isteyen English Setter'ların enerjileri çok yüksektir. İnsanlar ile iç içe olmayı son derece severler. Onlara bakan kişilere çok düşkün olan English Setter cinsi köpek dostlarımız ilgi görmekten son derece büyük keyif alır. Çok zeki olması ile bilinen English Setter cinsi köpek dostlarımız doğru bir eğitim verildiği takdirde komutları çok hızlı bir şekilde anlar ve uygulamaya koyulur. Hassas yapıları sebebi ile sert tavırlar sergilememeniz önemlidir. Bunun yanında hiçbir canlıya asla ceza vermemelisiniz. Fiziksel özellikleri sebebi ile Spaniel cinsi köpek dostlarımız ile çok benzer bir türdür. Hatta ilk bakışta Spaniel cinsi köpeklerle English Setter'ları ayırmak çok zordur.

English Setter Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Çok sadık bir köpek olan English Setter cinsi köpeklerin eğitimleri çok kolaydır. Eğitildiği taktirde sözünüzden çıkması pek olası değildir. Sorun çıkarmazlar. Çocuklar ile çok iyi anlaşabilen bir ırktır. Farklı köpeklerle de kolayca anlaşabilirler ve insanlar ile iletişimi son derece kuvvetlidir. Yabancılarla karşılaştıkları takdirde pek sorun çıkarmazlar. English Setter cinsi köpek dostlarımız eğlenceli bir tür olmakla birlikte evde yaşayabilirler. Hiç eğitim görmemiş English Setter cinsi köpek dostlarımız çocuklar ve yabancılar için bunun yanında diğer evcillerle bazı durumlarda tehlikeli olabilir. Yalnız kalmayı sevmeyen English Setter cinsi köpek dostlarımız eşyalara zarar verme eğiliminde olabilir.

English Setter Cinsi Köpek Bakımı

Çok tüylü olmaları sebebi ile düzenli olarak tüy taramasını ve bakımını yapmanız gerekecektir. Aksi durumda eğer ölü tüylerden köpek dostunuzu kurtaramazsanız bu cilt sorunlarına yol açacaktır. Ayrıca çok sık olmayacak şekilde tüylerini profesyonel ellerde tıraş ettirmeniz rahatlamalarını sağlayabilir. Mihav Pet Kuaför'ü duymuş muydunuz? Mihav Pet Kuaför sayesinde English Setter cinsi köpek dostlarımızı güvenle tıraş ediyoruz. Egzersiz ihtiyaçları sebebi ile uzun yürüyüşler yaptırmanız gerekebilir. Özgür bir şekilde koşup dolaşacağı park ve boş alanlara götürmeniz onlar için çok iyi olacaktır. Veterinerinize danışıp en iyi mama seçiminde bulunabilirsiniz. Düzenli olarak mama ve su kaplarını kontrol etmelisiniz. Bunun yanında veteriner hekim kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X